En kold og halvvåd søndag i starten af marts, var jeg en tur forbi Haveselskabets Have på Frederiksberg i København. Den har jeg længe gerne ville besøge, og nu hvor jeg er blevet medlem af Haveselskabets bestyrelse (i Aarhus kredsen), synes jeg det var på tide – og helt oplagt da jeg i forvejen havde en solo weekend i Staden.

Haven tog sig ikke ud fra sin bedste side, da den stadig lå i vinter dvale. Og da det samtidig var gråt og blæsende den dag, skulle der lidt ekstra fantasi til for at forestille sig den i al sin pragt. Det kunne jeg heldigvis godt mønstre, nu jeg har over et års have-erfaring🤣

Jeg havde en skøn eftermiddag i haven, og havde god tid til at gå rundt på alle de fine og snoede stier. Fordelen ved at besøge haven en dag som denne, var helt klart at jeg stort set havde den for mig selv. Så jeg var igennem alle hjørner – og kunne stoppe op, lade mig inspirere og ikke mindst tage billeder, når det passede mig.

Et besøg værd

Det er en rigtig fin have. En rigtig perle midt i storbyen, som bestemt er et besøg værd. Haven er på 20.500 m2, og består af mange forskellige haverum, som løbende er bygget op siden 1880. Her er noget for enhver smag, og rigeligt man kan gå på oplevelse i. Uanset om man er til vand (spejlbassin, søer, springvand), roser – indkranset af de originale buksbomhække, stauder eller gamle vin snurret rundt på en pergola – så er der noget for alle.

Orange is the new black

Personligt er jeg ret vild med de orange bygninger, der er placeret rundt i haven. De er meget charmerende, og passer godt ind i haven. Og især på sådan en gråvejrsdag gør de meget ved have-stemningen. Der er bl.a. Kavalerfløjen med restaurant Mielcke & Hurtigkarl, samt Brøndsalen som er en fredet bygning fra havens oprindelse.

Jeg kommer igen…

Jeg tænker jeg er nødt til også at besøge haven en sommerdag, hvor alt står i fuld flor🌿🌸🌳🌹 Jeg er sikker på at det vil være en helt anden oplevelse, selvom der nok også vil være lidt mere rift om pladserne i haven.

Haven er åben for alle, og ligger på Frederiksberg/KBH. Den er ganske gratis at besøge, året rundt – så det er bare om at lægge vejen forbi når muligheden er der.
God fornøjelse😊

UA-162631556-1